• Косметика

    Етикетка
    для косметики

    етикетка на плівці
    з захисним покриттям,
    що витримує вологе середовище

    Замовити

  • Еко-торби
    еко-сумки

    - стильно виглядають
    - екологічно чисті
    - для багаторазового використання

    Збережемо планету разом!

    Замовити

  • Футболки

    ОДЯГ З ПРИНТОМ

    - футболки
    - поло
    - реглани та худі

    БУДЬТЕ ОРИГІНАЛЬНИМИ!

    Замовити

Винайдення літографічного друку

Alois Senefelder2Алоїс Зенефельдер, ще маленьким хлопчиком мав пристрасть до театру. Нажаль, в нього був невеликий успіх в акторстві, але все одно його житя було пов'язане з дитячими мріями – він став успішним комічним драматургом. З часом він зіткнувся з однією проблемою – було важко створювати потрібну кількість копій його пісень та текстів для акторів театру. Алоїс почав докладати багато зусиль для вирішення цього питання, результат яких, у майбутньому, перетвовився у літографічний друк.

В той час для друку використовувались мідні пластини, на які, перед друком, зображення наносилось віддзеркаленим. Створення тексту та картинок для реверсного друку на пластинах було дуже важким процесом. Зенефельдер використовувавти дешеві плитки баварського вапняку, щоб практикуватись в мистецтві дзеркального малювання. В цей час він також пробував використовувати рідкий віск, мило та дощову воду, щоб корегувати свої помилки в мідних пластинах.

Ці два матеріали – вапняк та кореційні рідини, стали наріжним каменем літографії.

Алоїс зрозумів, що експерименти з вапняком і корекційними рідинами дають йому малюнок, що не змивається водою. Він міг виправляти вапняк водою і стежити за правильністю зображення з допомогою чорнила на олійній основі. Зенефельдер цим самим винайшов “хімічний друк” і запатентував його, як літографію в 1799 році

Розквіт літографії і трансферного процесу

В 1817 році Зенефельдер винайшов прес, який автоматично змочував водою і мокав у чорнило пластину, внаслідок чого процес став простішим. Перший літограф з'явився в США в 1819 році і потреба в літографічному друці шалено зростала. В 1971 році було щонайменше 450 ручних і 30 напівавтоматичних пресів.

Зенефельдера також пов'язують з виникненням трансферного процесу. Під час експерементів Алоїс зрозумів, що він може перенести рукопис чи малюнок з паперу на літографічну плиту, для того, щоб друкувати повноцінне зображення. Це було величезним відкриттям і дозволило людям «копіювати» вже наявні тексти та зображення. При чому тепер не потрібно було бути експертом з реверсного малювання.

Кольороровий літограф Енгельмана і ротаційний літографічний прес

Годфруа Енгельман в 1817 році винайшов кольоровий літографічний друк. Літо друк став дуже популярним завдяки цьому, а також завдяки винаходу ротаційного літографічного пресу. Тепер літографія могла виготовляти великі тиражі так само, як і методом високого друку. Нажаль, через абразивну дію ротаційної машини, зроблені кліше псувались занадто рано, щоб зробити велику кількість копій. Через це літографічний процес таки не став популярним.

Літографія і літо-офсетний прес

pressЛітографія отримала великий поштовх уперед, коли французький хімік Альтфонс Луі Потевін винайшов фотолітографію в 1855 році. Але, нажаль, через складність виготовлення літографічних пластин, цей метод почав чекати на якісь нові дива.

І таке диво сталось в 1875 році. Коли був винайдений офсетний літо прес. І це стало знаком, що офсетна літографія дійсно зрушилась вперед і люди почали приділяти багато уваги цій техніці друку.

Зараз вже ніхто не використовує вапняк, його замінили металічними пластинами. Малюнки та текст тепер друкуються з допомогою фоточутливих металічних пластин та трирольового офсетного пресу. Таким чином, літографія чи літографічний друк стлати основою для створення сучаного офсетного друку.

 

 

Будь в тренді, будь ECO-FRIENDLY

Це гарно, відповідально щодо екології та економічно вигідно. 
З еко-сумкою Ви, наприклад, зекономите на купівлі пакетів кожного разу в магазині. А якщо подарувати такі сумки працівникам, друзям, близьким, то отримаєте пасивну рекламу Вашого бренду і плюс в карму.
 
Еко-ручка – просто стильно, не дорожче, ніж пластикова і покаже, що Ваша компанія не байдужа до майбутнього планети. Ну і таку ручку клієнт захоче «викрасти» з Вашого офісу. А насправді Вам це і потрібно.
 
Паперовий крафт-пакет додасть шику та цінності. А Ваші клієнти будуть приємно здивовані, ще й зможуть його використовувати в майбутньому.
 
А блокнот з переробленого паперу - просто приємна дрібничка, яка не дасть забути про Вас протягом усього часу користування.
Test
Test
Test
Test
  • емальовані горнята Любиш гори так сильно, як ми?
  • Любиш гори так сильно, як ми?

    Емальоване горнятко з Вашим принтом стане вірним супутником у поході, А також крутим подарунком для близьких та друзів.

    • повноколірний друк
    • можна замовлити лише одне
    • ніколи не розіб’ється

    Замовити